Az ország leginnovatívabb kenyere címet elnyert termék előállítása során törekedtünk megvalósítani az „Aranymetszés” arányosságot, melyet kevesen ismernek, alkalmaznak, de gyakran megjelenik a természetben, építészetben és művészetben egyaránt.
Ez az aranymetszés a kenyér előállítása során a kovászolással kezdődik. A kovászoláshoz olyan alapanyagokat kerestünk, melyekkel megpróbáltuk felismerhetővé tenni azt az arányt és alkalmazni azt a technológiát, ezáltal megalkottunk, egy, elegáns, harmonikus, egyedi terméket.
Létrehoztuk az aranymetszés kenyerünket, melyben az egyensúlyt biztosító összetevők (édes nedűben 48 óráig áztatott dió) együttes jelenléte eredményezte a zamatos, enyhén édeskés ízvilágot.
Ehhez társul négyféle liszt keveréke (természetesen az aranymetszés arányainak megfelelően) mely biztosítja a puha, mégis rugalmas rendkívül ízletes bélzetet . Fontos megemlítenünk az alapanyagok mellett azt a technológiát, melyet évek óta alkalmazunk kenyereink előállításához: a kovászolás( melyet szakaszos eljárással végzünk) és a hosszú érlelés mely egyedivé teszi kenyereinket és okoznak páratlan gasztronómiai élményt.
Zsír g/100g: | 6.61 |
---|---|
Telített zsírsav: | 0.47 |
Energia KJ: | 1336 |
Tartalom Kcal: | 318 |
Só g/100g: | 6.11 |
Cukor g/100g: | 1.49 |
Szénhidrát: | 55.88 |
Fehérje: | 8.76 |