Kapacitásbővítő beruházás a BALMAZ-SÜTŐDE Kft. sütőipari üzemében

A kedvezményezett neve: BALMAZ-SÜTŐDE Élelmiszeripari Feldolgozó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás a BALMAZ-SÜTŐDE Kft. sütőipari üzemében
A szerződött támogatás összege: 49 814 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50%

A projekt tartalmának bemutatása: 

A beruházás által előidézett kapacitásnövekedés kapcsán lehetővé válik az új piaci trendek (gyors étkeztetési formák, szendvics típusú termékek fogyasztása, helyben sütési eljárás) részéről jelentkező többlet fogyasztói igények kielégítése, melynek hozadékaként kb. 5-7%-os többlet árbevételt realizál a cég, amely hozzájárul a további technológiai fejlesztések megvalósításához, a munkavállalók bérszínvonalának emeléséhez, további munkahelyteremtéshez is. A berendezések beszerzésének indoka, a kapacitásbővítési lehetőségek legfőbb irányai:

- Az értékesítési pozícióban bekövetkezett változások szerint egy teljesen új tendencia tapasztalható: a gyorsétkeztetési formák és a szendvics típusú termékek megerősödése, melynek eredménye az eddig gyártott terméktípusok átstrukturálódása. A gyorsétkeztetési formához kapcsolódó termékskála előállítása (ún. vágott típusú termékek) elengedhetetlen kellékei a megváltozott fogyasztási szokásrendnek.
Az új trendhez köthető - főként a közétkeztetésben megfogalmazott, - azon minőségi elvárás is, amely a magas ballaszt tartalmú termékek, változatos formában történő megjelenítését kívánja meg.
- Az értékesítési tapasztalatokat jellemzi továbbá, hogy megnőtt a fagyasztott termékek előállításának jelentősége is. Előtérbe helyeződik a helyben sütési eljárás, mely kapcsán egyre nő a változatos formájú, magas ár-érték arányt képviselő termékek értékesítése, melyek előállítása kizárólag állandó, magas minőségi színvonalú nyerstészta gyártásával garantálható.

Az értékesítési trendekhez kapcsolódó, előkészítő gyártási tevékenységek jelenleg kizárólag élőmunka bevonásával végezhetők, rendelkezésre álló technológiai berendezések hiányában. Kapacitásbeli korlátok miatt, - hiszen az üzem képtelen a fogyasztói igények mennyiségi és minőségi elvárásainak folyamatos kielégítésére, - a cég további fejlődése gátolva van.
A fejlesztés célja, hogy az új, energiatakarékos, környezetkímélő gépek használatával a vállalkozás hosszú távon, stabil, magas minőségű, nagy volumenű gyártási tevékenység ellátásra váljon képessé, a meglévő gyártástechnológiai adottságai kiszélesíthetővé váljanak (olyan új technológiai fázisok váljanak beépíthetővé a termelési folyamatba, amelyek magasabb feldolgozottsági szintet eredményeznek a késztermék esetében), ezáltal a vállalkozás kapacitásbővítési problémái megoldódjanak.
A pályázat benyújtásakor beszerezni kívánt eszközök az alábbiak voltak: Baugettesodró gép, kiflisodró berendezés, PC vezérelt kemence, kelesztést késleltető kamra, tésztaosztó berendezése, tészta-és margarinprés, lemeztisztító berendezés.

A projekt megvalósulásával, azonban a fent említett eszközökben módosítás történt és ezen berendezések kerültek beszerzésre: új Baugettesodró gép, új kelesztést megszakító kamra, új tésztavágó (stancoló és forgató) és feldolgozógép

A technológia legfontosabb eredménye a használata által elérhető kibővített termékválaszték.
· a projekt befejezésének dátuma: 2018.09.10.
· projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2016-02477

TERMÉKEINK

CUKRÁSZ TERMÉKEINK

FÜLEPÉK

TORTARENDELÉS

Központi elérhetőségünk

Készítette:
Pályázatok I Adatvédelmi tájékoztató I Impresszum

Üzleteink