Alföldi Pajta kenyér 1kg

🌾 Ősi alapanyagok, kézműves hagyomány
A kenyér világos és teljes kiőrlésű tönkölylisztből, BL‑55 és BL‑80 búzalisztből, sóból, vízből és sertészsírból készül. A tönkölybúza diós aromája, magas rost- és ásványianyag-tartalma modern, egészséges ízvilágot ad.

Kovászolás, kézi technológia, tartós frissesség
A 12 órás kovászolást kézi hajtogatás, formázás, majd hosszan tartó kelesztés és hagyományos kemencés sütés követi. Az eredmény: ropogós héj, puha bélzet, akár 14 napos frissesség.

🏅 Többszörös díjnyertes kenyér
A Balmaz-Sütöde negyedszer nyert az „Ország kenyere” versenyen – 2024-ben a „Nagyapám kenyere” kapta az elismerést, korábban pedig a „Gulyás kenyér” (2022) és a „Hajdúsági házi kenyér” (2020) is győzött.

👨‍👩‍👧‍👦 Családi örökség
A Pajta kenyér mögött három generáció tudása, szeretete és a családi pajta emléke áll. A vállalkozás ma is a kenyér tiszteletére, hagyományos mozdulatokra és természetes alapanyagokra épül.

🌱 Hagyomány és innováció
A tönkölylisztből készült kovászos kenyér táplálóbb, emészthetőbb, és választ ad a modern egészségtudatosságra. Egyesíti az alföldi gyökereket a mai fogyasztói igényekkel – minden szeletben múlt és jövő találkozik.

11 órás kovásszal készült, 4 féle liszt felhasználásával melyben van teljes kiőrlésű tönköly illetve fehért tönköly liszt is.

TERMÉKEINK

CUKRÁSZ TERMÉKEINK

FÜLEPÉK

TORTARENDELÉS

Központi elérhetőségünk

Készítette:
Pályázatok I Adatvédelmi tájékoztató I Impresszum

Üzleteink