Jalapenos-cheddar sajtos vadkovászos kenyér - 750g

A termék sikeressége abban rejlik, hogy egy rendkívül hosszú 24 órás kovászolási eljárást biztosítunk, valamint egy hozzáadott élesztő nélküli technológiát valósítunk meg.

A kíméletes dagasztás előtt egy autolizálási folyamat következik melynek során a vizet és a lisztet elkeverjük. Ezt egy 26 perces szakaszos dagasztási folyamat követi majd egy hosszabb terjedelmű hajtogatási-érési folyamat, majd formázás, pihentetés és 12 órás hűtött környezetben való tárolás eredménye egy rendkívül különleges tészta.

A hosszú feltáródási folyamat során a kenyér élettani hatása is más, mert a közel 4o órás előállítás során egy enzimes „előemésztés” zajlik le, így kenyerünk „könnyebb” lesz és kevésbé terheli meg a szervezetet. Ezzel egy aromában dús, ropogós terméket kapunk. A kenyér íze és aromája rendkívül egzotikus a két hozzáadott alapanyagnak köszönhetően, mely a mexikói ízjegyeket hordozza magában, ez a cheddar sajt és a jalapeno paprika, mellyel maximálisan eleget tudtunk tenni az innovatív kifejezésnek.

A végtermék készre sütésekor kapunk egy ress héjzatot és egy ízletes bélzetet mely enyhén csípős a paprikától és krémes a cheddar sajttól.

A hajtogatás adta levegőztetéssel, átszellőztetéssel oxigént juttatunk a tésztába ezzel növelve a rendkívül lágy tészta stabilitását.

A termék előállításával az volt a célunk, hogy a gasztronómiában elindult „forradalmat” egy kenyérbe zárjuk és a sütőiparon belül megvalósítsuk.

TERMÉKEINK

CUKRÁSZ TERMÉKEINK

FÜLEPÉK

TORTARENDELÉS

Központi elérhetőségünk

Készítette:
Pályázatok I Adatvédelmi tájékoztató I Impresszum

Üzleteink